przez kami56803 5 lip 2011, o 07:57
witam,mam 4 miesięcznego mieszańca,jestem bardzo zszokowana jak ona się szybko uczy,mimo tego ze jest szczeniakiem i oczywiscie bardzo lubi broic i dokazywac to lubi sie takze uczyc nowych sztuczek,tzn w ciągu 1h-2h nauczyła się :siad,leżec,aportowac i podawac łapkę!!!!i dalej to cwiczymy bo chcem zeby miała to utrwalone,tara jest bardzo zrownowazonym psem,jak broi to wystarczy jej powiedziec ze tak nie wolno i juz nie ma problemu,jest bardzo kochana,to takie przymilne zywe sreberko:)no ale niestety mimo tego ze tak szybko sie uczy,nie potrafi skojarzyc jednej rzeczy:(tzn ze potrzeby swoje załatwia sie na dworze,wybrała sobie jeden pokoj w ktorym robi kupke i siusiu,moze 3 razy jej sie zdarzyło stanac pod drzwiami zeby wyjsc ale na tym koniec,jak byłam z nią u weta na szczepieniu to gdy rozmawiałam z nim o niej to stwerdził ze widac po niej ze bedzie nieprzecietnie inteligentym psem a co do siusiania to suczki podobno tak mają,i trzeba cierpliwosci,czy zna ktos moze skuteczną metodę ktora pomoze jej szybciej zrozumiec ze siusia sie na podworku a nie w domu?