baster przynosi smycz i pilke. nie stety pilke przynosi tylko gdy jestem tez z Koka albo z Małym(ktorego juz nie mam). nie wiem dlaczego tak jest. niestety wlasciciel Koki od dwoch dni nie chce mi jej dac na spacer twierdzac ze jest chora. pies wyglada normalnie. jak sie pytam na co to on ze nie wie! oburzajace!!!
ja mam jej ksiazeczke zdrowia i ona prawnie jest moja wiec to ja powinnam ja zapowadzic do weta. to ze ten pijak mi nie pozwala to nie moja wina. powiedzialam o tej sytuacji tacie i tata oczywiscie powiedzial zebym pogadala jutro(czyli dzisiaj) bo on idzie na nocke do pracy. ok. pogadam z nim jak tylko sie obudzi czyli kolo 16-17
PS;pilka sie zgubila na spacerze z samym Basterem okolo3tygodni temu
. a ja mam teraz duzo zaplanowanych wydatkow na rybki poniewaz rozmnazam kiryski pstre
.
teraz ostatnia partia z ktorej zostaly 3 sztuki(reszta pooddawana do zoologicznych i kumpli) na tyle dojzala ze od wczoraj dochodzi u mnie do chodowli wsobnej. odlowilam te 3 sztuki do 25litrowego akwarium ale z racji tego ze kiryski zeruja na dnie pokarm ktory zostaje na gorze zaczyna wydzielac rozne substancje i plesniec. nie moge do tego dopuscic wiec w moim 70litrowym akwa gdzie zawsze mam cale stado kiryskow plywa tez ogromna spasiona rozowa bojowniczka(8cm dlugosci
)
akwarium 30litrowe jest na larwy tych kiryskow. na razie jest puste bo jaja sa zaplodnione nie przez albinosa(tate wszystkich moich kiryskow z bardzo dobrymi genami bo duzo przezywa i szybko male rosna) tylko przez tate i dwch jego synow. tych dwoch razem z siostra odlowilam do 25litrowego akwarium. siostre zlapalam przypadkiem bo zeby odroznic plec takiej rybki trzeba sie przypatrzec kiedy ryba sie nie rusza. odlawialam je wczoraj kolo godz22. teraz musze odlowic samice z tych dwoch do akwarium awaryjnego i sprawic sobie samca albinosa. to bedzie mnie troche kosztowac a na rodzicow nie mam co liczyc. mam zapewnione oczywiscie porzywienie dla wszystkich moich stworzen i opieke wet. reszte jednak musze sprawic sobie sama z moich kieszonkowych
jagby ktos chcial takie kiryski to zachecam. obecnie mam moja parke(tata albinosek i mama pstra nie do oddania) , wyrzej opisana trojeczke(2samce i 1samiczka) i okolo 30 rybek wielkosci ok1-1,5cm wiec przy tych trzeba by jeszcze poczekac z miesiac az beda silniejsze i wielkosci minimum ok 2-3cm. obecnie wiec moge oddac tylko te trojeczke. rybki z tej trojeczki maja 3-4cm