Hobby czy praca?

Na każdy temat, wypowiedzi nie pasujące do innych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

Hobby czy praca?

Postprzez ZłośniCa 11 kwi 2007, o 10:50

Jak nazwiecie to ?Czy ludzie hoduja psy z pasji i jest to ich hobby czy jest to dla nich pewien rodzaj środku na życie-pracy?
Czy wszyscy,którzy liczą sie z jakimiś korzyściami bedą pseudohodowcami? 8)
ZłośniCa
Obrożny
Obrożny

Sklep Psiaki.pl

Szukasz czegoś dla swojego pupila?

Zapraszamy do naszego Sklepu Psiaki.pl
Znajdziesz tam atrakcyjne produkty dla zwierząt. Wszystko, czego potrzebujesz, dla psa, kota i innych zwierzaków.
Sklep dla zwierząt

Postprzez szczotek 11 kwi 2007, o 10:53

Jest to praca połączona z hobby (żyć nie umierać). Jeżeli nie jest to masowa produkcja nierasowych psów nie jest ona pseudohodowlą. Wiadomo jest, że psy są wielkim wydatkiem tuż po oszczenieniu (szczepianie itp.) więc musi to przynosić dochody. Hodowca też człowiek, nie może oddawać psów za darmo :lol:
Obrazek
szczotek
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Postprzez ZłośniCa 11 kwi 2007, o 10:59

Mam taki sam pogląd na ten temat jak Ty szczotek :P ale zawsze chce sie dowiedziec opinni innych :roll:
ZłośniCa
Obrożny
Obrożny

Postprzez Ania_Ś 11 kwi 2007, o 17:21

Pseudo hodowca robi to dla pieniędzy. Sama miałam kiedyś telefon i facet powiedział że rozmnażanie psów to jego jedyny zarobek bo jest bezrobotny :roll: .
Ja też nie pracuję tylko mąż ale nigdy bym nie powiedziała że psy to mój zarobek bo jak na razie nie otrzymałam "żadnej zapłaty".
Psy są moją pasją a nie zarobkiem.
Ania_Ś
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Rasa psa: Chow Chow

Postprzez Milena5_12 11 kwi 2007, o 17:22

Ludzie jeżeli są normalnymi hodowcami to hodują psy i z powodu zarobku i z powodu samego obcowania z psami. Ludzie którzy nie cierpią psów i mają je tylko i wyłacznie w celu zarobieniu na szczeniętach to pseudo hodowcy.
Milena5_12
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Postprzez ZłośniCa 11 kwi 2007, o 20:43

Owszem :P psy hodowane u ludzi ktorzy z natury nie znosza psów są nie kochane i poprostu traktowane jak przedmiot :evil: nie maja szansy na miłość ani na NORMALNE ŻYCIE! :roll:
ZłośniCa
Obrożny
Obrożny

Re: Hobby czy praca?

Postprzez mpire 30 lip 2026, o 16:19

Szukasz nowych możliwości zawodowych lub chcesz rozwinąć swoją karierę? Dobrze jest rozważyć współpracę z agencjami, które oferują szeroką gamę ofert i wsparcie w rekrutacji. Znalazłem stronę, na której można znaleźć ciekawe oferty pracy oraz dołączyć do bazy kandydatów: https://leasingteam.pl/. Warto sprawdzić!
mpire
Podsmyczy
Podsmyczy

Powrót do Psie sprawy