Moderator: Moderatorzy
mrowka456 napisał(a):to ci powiem ze z tylu z maluchem sie to tak do okolo 9 miesiaca jezdzilsimyno ale jeszcze wtedy nie mielismy pieska
potem juz samodzielnie ale mala i tak zawsze w aucie spi
na chwile obecna pies jezdzi albo w bagazniku ( najczesciej) a jak bagaznik jest zawalony to na tylnym siedzeniu obok fotelika. zobaczysz ze dzidzia bedzie miala najlepszego obronce na swiecie .. mowie to na przykladzie naszym i znajomych ... pozatym zycze twojej zonie zeby urodzila maksymalnie dzien po terminie bo wiem jak to jest rodzic dluuuugo po terminie .. jak sie nie mozna doczekac dzidzi ... no i zeby bylo szybko i bezbolesnie no i zycze zdrowej dzidzi
Gość napisał(a):Dzieki Mrówka bardzo:) A co do psa z tylu to tez o tym myślałem ale czy to nie bedzie za duży kłopot dla żony?uwazac na dzidzie i zajmować sie psem jednocześnie?a co w razie jakiejś(odpukać) stłuczki pies w panice nie wskoczy np na fotel i dziecku nic złego nie zrobi?
Chita napisał(a):ja uazam zepasy dla psa to nie jest dobry pomysl.przeciez jak jest wypadek toczloweka pasy trzymaja tak ze sie raczjnie ruszy wiec w nic nie udezy. a pies? nic mu takie szelki nie daja oprocz tego ze nie moze uciec
Niezbędnym wyposażeniem każdego domostwa posiadającego psa są pasy bezpieczeństwa. Według kodeksu drogowego każdy właściciel psa jest zobowiązany zatroszczyć się o jego bezpieczny transport. Nie tylko ryzyko obrażeń podczas wypadków jest bardzo duże przy transporcie zwierzęcych pasażerów, ale skutkiem takiego transportu są wysokie kary pieniężne. Dlatego: obowiązek zapięcia pasów dotyczy każdego pasażera, niezależnie od tego, ile nóg on posiada!
Chita napisał(a): a pies? nic mu takie szelki nie daja oprocz tego ze nie moze uciec
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość
![]() |