Pierwsza wizyta u ginekologa

Dyskusje i opinie o produktach e sklepie Psiaki.pl

Moderator: Moderatorzy

Pierwsza wizyta u ginekologa

Postprzez mistle 29 maja 2024, o 13:04

Jestem nastolatka i wybieram się na pierwszą wizyte u ginekologa. Bardzo się boję, że cytologia (szczególnie wziernik) albo usg będzie bolesne. Czy opowiecie jak wyglądały wasze pierwsze wizyty? Jakie pytania się dostawało, czy was bolało.
mistle
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: roksi
Rasa psa: kundelek

Sklep Psiaki.pl

Szukasz czegoś dla swojego pupila?

Zapraszamy do naszego Sklepu Psiaki.pl
Znajdziesz tam atrakcyjne produkty dla zwierząt. Wszystko, czego potrzebujesz, dla psa, kota i innych zwierzaków.
Sklep dla zwierząt

Re: Pierwsza wizyta u ginekologa

Postprzez mistle 29 maja 2024, o 13:23

Jeżeli chodzi o pierwszą wizytę u ginekologa idziesz tam z opiekunem prawnym. Poinformuj ginekologa że to twoja pierwsza wizyta. Później się ciebie spyta o różne rzeczy takie jak. kiedy był twój okres, jak dlugi jest i czy współżyjesz, bo od tego zależy jak będzie wyglądało badanie. Jeżeli jesteś dziewicą to zbada cię palpacyjnie/przezbrzusznie, a jak nie to normalnie wzernikiem. Za ten czas ginekolog pobiera cytologię. Później masz usg brzuszne lub dopochwowe. Mi bardzo szybko minęła 1 wizyta. Badanie palpacyjno-brzuszne (jeżeli to tak mogę ująć) i usg dopochwowe, nic nie bolało tylko lekko się krępowałam, bo jak wiadomo pierwsza wizyta jest zawsze taka. Na koniec mi przepisała tabletki antykoncepcyjne ze względu na nieregularne miesiączki.
Wzierniki sa różnej wielkości https://medycznie.com.pl/kategoria/gine ... wzierniki/ Można wybrać nawet te mniejsze.
mistle
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: roksi
Rasa psa: kundelek

Re: Pierwsza wizyta u ginekologa

Postprzez mery1998 16 mar 2025, o 11:59

Jeśli chcecie wykonać USG piersi to polecam klinikę https://babkamedica.pl/oferta/129,usg-doppler to placówka medyczna oferująca specjalistyczną opiekę lekarską dla dorosłych i dzieci. Pracują tam najlepsi specjaliści z którymi możecie skonsultować się i wykonać badania. To nowoczesne dobrze wyposażone miejsce. Warto wykonać podstawowe badania diagnostyczne. Wybierzcie się. Zachęcam.
mery1998
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Powrót do Sklep