Finansowanie środków trwałych

Wszystko nie na temat. Wypowiedzi nie związane z psami.

Moderator: Moderatorzy

Finansowanie środków trwałych

Postprzez mery1998 22 kwi 2022, o 09:30

Chciałbym Wam polecić stronę https://alpinaleasing.pl , na której znajdziecie ofertę niezależnych brokerów, którzy specjalizują się w finansowaniu środków trwałych poprzez leasing, kredyt lub pożyczkę. Jeżeli jesteście zainteresowani ich usługami lub macie jakieś pytania, to wszelkie informacje znajdziecie na stronie.
mery1998
Starszy Tropiący
Starszy Tropiący

Sklep Psiaki.pl

Szukasz czegoś dla swojego pupila?

Zapraszamy do naszego Sklepu Psiaki.pl
Znajdziesz tam atrakcyjne produkty dla zwierząt. Wszystko, czego potrzebujesz, dla psa, kota i innych zwierzaków.
Sklep dla zwierząt

Re: Finansowanie środków trwałych

Postprzez Inatka93 4 maja 2022, o 14:32

Oczywiście, że trzeba inwestować, ale moim zdaniem nie jest tak łatwo, jeśli sprawdzimy różnego rodzaju kwestie. Na pewno rodzaje dywersyfikacji ryzyka inwestycyjnego powinniśmy znać. Nie wiadomo, czy dobrze zainwestujemy. a ocena ryzyka przy najmniej odrzuci najgorsze rozwiązania, najgorsze opcje. Co wy na to?
Inatka93
Obrożny
Obrożny

Imię psa: Irina

Postprzez spike 22 maja 2022, o 19:12

Możesz finansować przez kredyt, bo są różne kredyty dla firm np. na zakup samochodu firmowego https://strefa.biz/biznes/kredyt-samochodowy-dla-firmy/
spike
Obrożny
Obrożny

Imię psa: kajtek

Postprzez jamnik 14 sie 2022, o 11:08

Same kwestie finansowe są czasami bardzo skomplikowane i ja również jestem zdania, że na pewno dobrze jest wiedzieć jakie są cechy dobrego doradztwa w tym zakresie. Jak dla mnie doskonale na ten temat napisano w https://prawoprosto.pl/cechy-dobrego-doradztwa/ i właśnie dlatego ja również nad tymi kwestiami się teraz zastanawiam.
jamnik
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Koka
Rasa psa: Hovawart

Postprzez agrus 26 lis 2022, o 22:14

Na pewno ciekawym rozwiązanie jest finansowanie firm z PayTel. Poczytajcie sobie koniecznie o takiej opcji. Bez zbędnych formalności, problemów i wychodzenia z domu. Wszystko odbywa się online. Akceptuje się umowę za pomocną sms. Jest to dobre i przede wszystkim szybkie rozwiązanie, aby zdobyć odpowiednie środki dla swojej firmy. Przemyślcie wszystko bardzo dokładnie.
agrus
Obrożny
Obrożny

Imię psa: wicio
Rasa psa: mix

Postprzez ejmi 5 gru 2022, o 14:33

Coraz popularniejszym rozwiazaniem jest faktoring firmy ktory pozwala uwolnic srodki z faktur terminowych i wykorzystac je do finansowania przedsiebiorstwa :)
ejmi
Obrożny
Obrożny

Imię psa: Kaja
Rasa psa: Chow Chow

Postprzez jamnik 30 maja 2023, o 16:26

Kwestia odliczania VAT z faktury zagranicznej jest złożona, ale istnieje wiele zasobów, które mogą pomóc. Znalazłem doskonały artykuł na stronie https://www.dziennikprawny.pl/pl/a/jak- ... granicznej, który wyjaśnia ten proces krok po kroku. To bardzo przydatna lektura dla każdego, kto prowadzi międzynarodową działalność gospodarczą.
jamnik
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Koka
Rasa psa: Hovawart

Postprzez muszka 31 sty 2024, o 22:17

faktoring pełny To mnie zainteresował faktoring pełny Transcash i chyba na nich postawię, ponieważ oferują wysokie limity finansowania, zapewniają też ochronę na wypadek niewypłacalności. Myślę, że są godni zaufania, natomiast prowadzenie faktur u nich może być dużo wygodniejsze.
muszka
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Doris
Rasa psa: Berneński

Postprzez Kapka 30 wrz 2025, o 09:53

Często w firmach produkcyjnych brakuje obiektywnego spojrzenia na proces planowania. Tutaj z pomocą przychodzi doradczy przegląd procesu planowania produkcji wraz z listą rekomendacji. Ekspert sprawdza wszystkie etapy planowania i daje konkretne rekomendacje, które można wdrożyć od razu.
Kapka
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Kajtek
Rasa psa: kundel

Postprzez notka 29 cze 2026, o 14:30

Zanim podejmie się decyzję o leasingu, dobrze jest zapoznać się z różnymi wariantami finansowania. Na https://alpinaleasing.pl/poznan dostępne są informacje o leasingu aut, transportu ciężkiego, sprzętu specjalistycznego oraz wyposażenia firm. To dobre miejsce do wstępnego rozeznania możliwości.
notka
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Koda

Postprzez mpire 30 cze 2026, o 23:35

Przy rozwijaniu firmy często zapomina się o tym, że kadry i płace to obszar, który potrafi zżerać mnóstwo czasu. Zlecenie tego na zewnątrz to całkiem rozsądne wyjście, bo pozwala skupić się na tym, co naprawdę generuje przychód. Na stronie https://ca-staff.eu można zobaczyć, jak wygląda kompleksowy outsourcing kadr i płac - jest tam też obsługa PPK, e-teczka czy system rozliczania czasu pracy. Ciekawe rozwiązanie dla firm, które chcą działać sprawniej.
mpire
Obrożny
Obrożny

Postprzez mery1998 13 sie 2026, o 11:30

Ostatnio sprawdzałem, ile może kosztować reklama na posesji prywatnej cena i trafiłem na ciekawy artykuł na Arti. Jest tam opisane, od czego zależy cena takiej reklamy oraz jakie kwestie warto wziąć pod uwagę przed wynajęciem miejsca. Dla kogoś, kto ma działkę przy ruchliwej drodze, może to być całkiem interesujący temat.
mery1998
Starszy Tropiący
Starszy Tropiący

Powrót do Café (Off-topic)