Warszawa- remont ogrzewania?

Wszystko nie na temat. Wypowiedzi nie związane z psami.

Moderator: Moderatorzy

Warszawa- remont ogrzewania?

Postprzez Natan81 29 maja 2023, o 08:29

Wiecie może kto podjąłby się tego rodzaju zadania? Poszukuję sprawdzonej, rzetelnej, niedrogiej i terminowej firmy. Interesuje nas montaż pompy ciepła bądź jakiegoś ekonomicznego kotła.
Natan81
Obrożny
Obrożny

Imię psa: Kajtek
Rasa psa: mieszaniec

Sklep Psiaki.pl

Szukasz czegoś dla swojego pupila?

Zapraszamy do naszego Sklepu Psiaki.pl
Znajdziesz tam atrakcyjne produkty dla zwierząt. Wszystko, czego potrzebujesz, dla psa, kota i innych zwierzaków.
Sklep dla zwierząt

Re: Warszawa- remont ogrzewania?

Postprzez Bożena 29 maja 2023, o 08:37

To może sprawdź tu? Podejmują się w Warszawie montażu (jak i serwisu) pomp ciepła Kaisai w bardzo dobrej cenie. Wiem, że w działają prężnie. Sama co prawda z ich oferty nie korzystałam, ale słyszałam bardzo dobre opinie.
Bożena
Obrożny
Obrożny

Imię psa: Negri
Rasa psa: Mieszaniec

Postprzez monikabert90 20 cze 2023, o 21:32

A skoro już jesteśmy przy takich tematach, to jak w Waszym domu wygląda ogrzewanie pomieszczeń? Z jakiego rodzaju ogrzewania korzystacie? Jesteście z niego zadowoleni? Czy lepsze jest Waszym zdanie ogrzewanie elektryczne czy gazowe?
monikabert90
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Postprzez jamnik 23 cze 2023, o 17:06

Prawidłowe ustawienie krzywej grzewczej może znacznie poprawić efektywność działania systemu ogrzewania. Więcej na ten temat można przeczytać na stronie https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/b ... a-ustawic/ To cenne źródło wiedzy dla każdego, kto chce zoptymalizować wydajność swojego ogrzewania.
jamnik
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Koka
Rasa psa: Hovawart

Postprzez agrus 27 wrz 2023, o 14:27

A wiecie co to są wymienniki ciepła i jakie mają zastosowanie? Jeśli nie, to warto sobie na spokojnie zerknąć tutaj https://efektywnefinanse.pl/wymienniki- ... tosowania/ . Macie tam bowiem namiar na ciekawy i przede wszystkim praktyczny artykuł, który wszystko dokładnie wyjaśnia. Takie wymienniki, to super sprawa. Trzeba tylko postawić na jakość oraz praktyczne rozwiązania.
agrus
Obrożny
Obrożny

Imię psa: wicio
Rasa psa: mix

Postprzez jamnik 10 paź 2023, o 06:31

Ostatnio zastanawiałem się nad wpływem czynnika roboczego na wydajność pompy ciepła. Wtedy trafiłem na ten artykuł https://stalowemiasto.pl/artykuly/artyk ... z&id=55396 który świetnie tłumaczy różnice między najpopularniejszymi czynnikami.
jamnik
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Koka
Rasa psa: Hovawart

Powrót do Café (Off-topic)