Jak ograniczyć podjadanie słodyczy

Wszystko nie na temat. Wypowiedzi nie związane z psami.

Moderator: Moderatorzy

Jak ograniczyć podjadanie słodyczy

Postprzez igloma 11 wrz 2025, o 10:57

Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby ograniczyć podjadanie słodyczy? Ciągle mam ochotę na coś słodkiego i ciężko mi to kontrolować.
igloma
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Ania
Rasa psa: pudel

Sklep Psiaki.pl

Szukasz czegoś dla swojego pupila?

Zapraszamy do naszego Sklepu Psiaki.pl
Znajdziesz tam atrakcyjne produkty dla zwierząt. Wszystko, czego potrzebujesz, dla psa, kota i innych zwierzaków.
Sklep dla zwierząt

Re: Jak ograniczyć podjadanie słodyczy

Postprzez mistle 12 wrz 2025, o 11:00

Rozumiem, co czujesz, bo kiedyś sama miałam tak. U mnie pomogły regularne posiłki – jak nie brakowało mi kaloryki, to nie rzucałam się na słodycze. Mam też taką zasadę, że kupuję sobie paczkę rodzinną prince polo, te mniejsze wafelki, takie chude. Jem jeden po śniadaniu i wystarcza. Do tego gorzka czekolada świetnie działa na odrzucenie chęci dalszego podjadania. Spróbuj, może u Ciebie też się sprawdzi. A dodatkowo warto pomyśleć o czymś, co naturalnie wspiera organizm i regenerację – np. herbaty dla osób aktywnych, jak ta tutaj: https://loremvit.pl/herbata-dla-sportowcow/
– fajnie wspomagają, a przy okazji dają zajęcie zamiast sięgania po batona.
mistle
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: roksi
Rasa psa: kundelek

Re: Jak ograniczyć podjadanie słodyczy

Postprzez mery1998 14 sie 2026, o 16:28

Ostatnio zamówiłem kilka herbatek, w tym np. herbata zielona liściasta z sklepu internetowego Malwa i jestem zadowolony z wyboru. W ofercie są różnego rodzaju mieszanki owocowe i ziołowe, więc można znaleźć coś odpowiedniego na różne okazje. Firma korzysta z własnych receptur, które są rozwijane od lat.
mery1998
Starszy Tropiący
Starszy Tropiący

Powrót do Café (Off-topic)