Trądzik

Weterynaryjne pytania i porady, profilaktyka, leczenie, dobrzy specjaliści...

Moderator: Moderatorzy

Trądzik

Postprzez Brandy 2 lut 2007, o 09:20

Na brodzie, pod pachami i na brzuszku pojawiaja się krostki, które później odbarwiaja się i pozostawiaja ciemne plamy. Również włos w tym miejscu robi się ciemny. Z daleka wygląda to jak brudne plamy na skórze. Nie swędzi. Lekarz powiedział, że to trądzik. Smaruję jakims płynem i metronidzasolem. Nien pomaga. Czy ktoś spotkał się z tym ?
Brandy

Sklep Psiaki.pl

Szukasz czegoś dla swojego pupila?

Zapraszamy do naszego Sklepu Psiaki.pl
Znajdziesz tam atrakcyjne produkty dla zwierząt. Wszystko, czego potrzebujesz, dla psa, kota i innych zwierzaków.
Sklep dla zwierząt

Postprzez ValdeQ 2 lut 2007, o 12:09

Wydawało mi sie, że trądzik występuje na pysku, nie na całym ciele. Czy pies jest krótkowłosy i młody?
Chcesz żeby inni wiedzieli o Twoich urodzinach? Wpisz swoją datę urodzenia w profilu.
Twoje konto -> zakładka Profil -> Urodziny (na dole)
ValdeQ
Administrator
Administrator

Re: Trądzik

Postprzez monikabert90 14 lip 2021, o 16:57

Niestety trądzik to przypadłość nie tylko nastolatków, często mają go również dorosłe osoby. Ja oprócz tego mam bardzo rozszerzone pory, co nie wygląda zbyt estetycznie :( Przydałby mi się jakiś dobry, sprawdzony sposób na rozszerzone pory. Słyszałam, że są jakieś domowe metody, takie jak maseczka z miodu czy też z białka jaja. Czy ktoś z Was miał okazję stosować takie naturalne metody? I jak, sprawdziły się? Udało się Wam w ten sposób zwęzić pory?
monikabert90
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Postprzez Kapka 18 cze 2024, o 15:45

Medycyna estetyczna to obecnie świetna opcja dla osób z trądzikiem, oferująca skuteczne i dostępne zabiegi. Poczytaj sobie https://codziennypoznan.pl/artykul/2022 ... -na-dzien/ Opcji jest wiele!
Kapka
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Kajtek
Rasa psa: kundel

Postprzez Berta23 25 lut 2025, o 23:14

Koniecznie zbadaj poziom hormonów.
Nadkagańcowy

Rasa psa: owczarek podhalański

Postprzez mery1998 1 lip 2025, o 06:44

Zainteresowanym tematem moge polecić sprawdzić stronę https://biotecpolska.pl/lasery-medyczne/ , na której znajdziecie ofertę firmy Biotec Polska, która jest dystrybutorem sprzętu do gabinetów medycyny estetycznej i kosmetologicznej. Sam korzystam z ich sprzętu w mojej klinice i jestem zachwycony.
mery1998
Starszy Tropiący
Starszy Tropiący

Postprzez notka 11 lip 2026, o 08:19

Jeśli zmagasz się z trądzikiem i śladami po wypryskach, to warto zwrócić uwagę na składniki takie jak kwas azelainowy. Możesz zerknąć na serum Medicube Azelaic Acid Exosome Shot 7500: https://mintishop.pl/product-pol-108662 ... -30ml.html Pamiętaj tylko, żeby takie aktywne kosmetyki wprowadzać stopniowo i nie łączyć od razu z innymi mocnymi kwasami czy retinolem.
notka
Nadkagańcowy
Nadkagańcowy

Imię psa: Koda

Powrót do Zdrowie