Problem z higieną sierści.

Sposoby i zasady pielęgnacji włosa, zębów, pazurów... Dobre preparaty, dobrzy fryzjerzy...

Moderator: Moderatorzy

Problem z higieną sierści.

Postprzez Quai 28 sie 2011, o 17:21

Ostatnio zauważyłam na sierści mojego psa białe "płatki" . Wyglądają jak łupież... o.O
Czy ktoś z Was miał może podobny problem i wie co to może być ?
Quai
Młodszy Miskowy
Młodszy Miskowy

Imię psa: Krecik
Rasa psa: kundelek

Sklep Psiaki.pl

Szukasz czegoś dla swojego pupila?

Zapraszamy do naszego Sklepu Psiaki.pl
Znajdziesz tam atrakcyjne produkty dla zwierząt. Wszystko, czego potrzebujesz, dla psa, kota i innych zwierzaków.
Sklep dla zwierząt

Re: Problem z higieną sierści.

Postprzez bosman nowicki 29 sie 2011, o 07:31

Teoretycznie to może być łupież, są specjalne szampony dla psów z tą dolegliwością ale najlepiej żeby wypowiedział się weterynarz, po oględzinach powinien powiedzieć, czy można stosować taki szampon czy przepisze jakiś środek weterynaryjny.
bosman nowicki
Młodszy Miskowy
Młodszy Miskowy

Postprzez Różowapantera 9 lis 2011, o 14:24

tak zdecydowanie trzeba wybrać się z tym weterynarza, bo to może byc jakiś problem ze skóra a nie tylko łupież, może to byc uczulenie na szampon którego używasz, ale także na pożywienie ,albo jakiś głębszy problem, nie ma co gdybać lepiej to skontrolować
Różowapantera

Postprzez Ania22 14 maja 2025, o 11:19

Jakie szampony stosujecie u swoich psów. Szukam jakiegoś nowego produktu, bo ten co mam obecnie nie spełnia oczekiwań.
Nadkagańcowy

Imię psa: Pimpuś
Rasa psa: maltańczyk

Postprzez wuz 29 sie 2025, o 10:08

Dobry szampon, do tego szczotka czy grzebień i regularne szczotkowanie sierści. Jeśli problem się utrzymuje dłużej to oczywiście trzeba wybrać się z pieskiem do weterynarza. A akcesoria o których pisałam wcześniej, czyli kosmetyki pielęgnacyjne czy szczotki, z powodzeniem zamówicie w ofercie sklepu https://hubuform.pl/ . To miejsce, gdzie właściciele psów i kotów mogą znaleźć wszystko, co dla nich pupili może być niezbędne.
wuz
Obrożny
Obrożny

Imię psa: Diabeł
Rasa psa: jamnik

Postprzez mery1998 26 lis 2025, o 18:50

Na stronie https://sklep.barwa.com.pl/221-szare-mydla-w-kostce znajdziecie ofertę sklepu internetowego Barwa, czyli polskiego, renomowanego producenta najróżniejszych kosmetyków. Wszystkie informacje o ich ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.
mery1998
Starszy Tropiący
Starszy Tropiący

Powrót do Pielęgnacja